Kommentarer: 3    Postet: 05.12.2011   Klokken: 21:19   Kategori: Kreativt


Her er en forklaring på hvordan jeg lagde julekalenderne av fyrstikkesker. Jeg glemte helt bort å ta bilder underveis mens jeg holdt på, så dere får unnskylde meg, så skal jeg heller prøve å forklare det så godt jeg kan istedet. Flere bilder av kalenderne kan du se HER.

Det hele er ganske enkelt!

 

 

1. Til hver kalender brukte jeg 24 tomme mellomstore fyrstikkesker, to kvadrater jeg klippet ut fra pappesker, mønsterark i forskjellige julemotiv, blonder, klistremerker, glitterlim, glansbilder og annen passende pynt jeg fant blandt hobbytingene mine, en syl til å lage hull i skuffene, dobbelsidig tape, superlim og brads og eyelets til håndtak på skuffene.

2. Jeg limte først sammen tre og tre fyrstikkesker oppå hverandre med dobbelsidig tape (det blir 8 fyrstikkeskeblokker tilsammen), for så å kle den ene framsiden av skuffene med små firkanter av papir, og det som skulle bli yttersiden med et annet papir. Om du klipper disse papirbitene litt lenger enn de tre fyrstikkeskene måler i høyde, og limer fast en liten bit av endene på undersiden og på oversiden av fyrstikkeskene, ser du ikke papirskjøtene når kalenderen er ferdig.

3. Et tips er å bestemme deg underveis for hvor du vil ha de forskjellige blokkene i kalenderen (sett dem opp slik du vil lime dem sammen til slutt), så slipper du å lime ark på feil side av blokkene, og du slipper å få flere biter av samme papir ved siden av hverandre. (Belive me, I have failed..)

4. Når jeg hadde kledt alle de 8 fyrstikkeskeblokkene med papir lagde jeg hull til håndtakene i skuffene med en syl, for så å feste på alle bradsene sammen med eyelets. Ved å bruke eyelets mellom skuffene og selve bradsen, blir det lettere å få tak i det lille håndtaket og dra skuffene ut.


5. Når jeg hadde bestemt meg for hvor jeg ville ha de forskjellige fyrstikkeskeblokkene i kalenderen, limte jeg dem oppå hverandre med dobbelsidig tape. (Jeg bruker tape fra biltema, svære ruller med billig tape som klistrer skikkelig godt!)

6. Jeg kom over et mønsterark med masse tall på, og brukte det når jeg klippet ut tallene 1-24 og limte på kalenderskuffene med superlim. (Jeg er ikke tålmodig av meg, derfor superlim istedet for annen type lim.) Her kan du klippe ut små biter av ark og skrive tallene selv eller på en pc, eller du kan skrive tallene direkte på skuffene, enten med gull/sølvpenner eller med glitter. Jeg limte tallene på i rekkefølge, men for å gjøre det enda litt mer spennende å finne dagens skuff kan du lime tallene på uten rekkefølge, hulter til bulter.
7. Jeg klippet så ut to passende store kvadrater i papp for å lage en topp og en bunn. Jeg kledte den ene siden av begge to med mønsterpapir, og limte dem så på hver side av kalenderen for å lage en bunn og en topp. Et tips her er å klippe papiret en del større enn selve pappbiten, slik at du ikke ser skillet mellom pappen og papiret på baksiden når du limer bunnen og toppen på kalenderen. Da ser det ut som om du har kledt begge sidene av pappen med papir.

8. Deretter pyntet jeg kalenderen med alt mulig, fra glitter til bilder, blonder, klistermerker og annen julepynt.

9. For å gjøre enda litt til ut av kalenderen, delte jeg inn juleevangeliet i 24 deler, printet dem ut og limte en bit i hver skuff. Det gir enda mer julestemning, og man kan bruke kalenderen uten å ha noe mer i skuffene om man ikke vil.

10. Fyll skuffene med noe mer om du vil, noe lite og søtt, eller kanskje lapper med komplimenter eller en forklaring på hvor kalenderpakken er gjemt, gi den til en du er glad i, og vips så er julekalenderen FINITO!!

Q: HVA SYNES DU?

Q: KUNNE DU TENKT DEG Å LAGE / FÅ EN SLIK KALENDER?

 

 

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 3    Postet: 05.12.2011   Klokken: 21:19   Kategori: Kreativt
Alexandra Vangen Scholz   Postet: 05.12.2011  kl:22:41
SV: Nå er det jo litt seint å lage adventskalender, men skal faktisk lage noen til neste år. Bra med litt inspirasjon.

Angående sushien så synes jeg nesten at laksen var verst. Var noe med den bløte konsistensen, også er bitene ganske store, så jeg sleit med å svelge det ned rett og slett..
Silje på to hjul i svingen!   Postet: 06.02.2013  kl:17:04
Kult, den skal jeg prøve å lage til folk i år! :) Takk for tipset :)
kristinesside   Postet: 06.02.2013  kl:21:53
Silje på to hjul i svingen!: Værsågod! Det var veldig enkelt, og kjempegøy :D


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 24, Stavanger
    Jeg er 24 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! I tillegg er jeg Sosionomtudent ved UIS og har en ekstrajobb i en barnevernsinstitusjon for mindreårige flyktninger i Stavanger kommune. Jeg bor i Stavanger på 3. året, men kommer fra Farsund. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og i den siste tiden har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy! Følg meg gjerne på Instagram! KriAnd88

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits