Mitt aller første symaskinprosjekt er egentlig egentlig 2 prosjekter på en gang. Men her kommer litt av den første delen. Tidligere har jeg lagt ut bilder av brudeskoene min tante var så snill å få laget til meg på Filippinene. Et par i ivory, som brudekjolen, og et par i mørk lilla. Disse manger litt pynt, og med skoene fulgte det med ekstra stoff så jeg kunne prøve å lage denne pynten selv. Og jeg valgte å lage roser! (Innlegget om skoene med bilde finner du HER.)
Tidligere, i løpet av mine mange timer foran pcen på leting etter bryllupsinspirasjon, har jeg kommet over et bilde av noen knallfine men enkle sko som jeg har hatt veldig lyst til å bruke som brudesko. Disse hadde samme form som de jeg fikk laget, og de hadde silkeroser oppover en reim midt på foten. Problemet var at det ikke stod oppført noe merke på skoene, og jeg har ikke sett dem på noen nettsteder eller i noen butikker. Så da synes jeg det er helt flott å kunne få noen som likner veldig.
Ekstra stas er det hvis jeg klarer å feste på disse rosene som jeg har laget selv som mitt første syprosjekt med min nye symaskin, og resultatet blir bra! Denne siste biten gjenstår enda å se..

Men nå har jeg klart å lage alle rosene iallefall! Og her er noen få bilder og forklaring på prosessen:
Jeg klippet opp remser som var omtrent 3 cm brede, og 40 cm lange, brettet dem i to med den riktige siden ut, og sydde ganske enkelt rettsøm langs den åpne kanten.Så la jeg et tynt lag Dana Tekstillim på langs sømmen på begge sidene av remsene, og lot det tørke 15-20 min.
Så begynte jeg å rulle sammen den ene enden av remsene, først litt stramt for å lage den innerste knoppen på rosen, og jobbet meg så rundt og rundt mens jeg løsnet litt på grepet.
Jeg klemte lagene sammen i enden der jeg hadde hatt lim på mens jeg la flere lag på rosen, og det klistret seg godt fast.
Når det var omtrent en cm igjen av remsen, tok jeg på enda litt mer lim på begge sider av enden før jeg lot det tørke i enda 15-20 min. Jeg kunne tatt limet på tidligere når jeg limte første gangen, men det tenkte jeg rett og slett ikke på før jeg hadde kommet så langt.


Når limet hadde tørket, brettet jeg enden litt innover, før jeg limte den inntil rosen for å gjemme slutten på remsen.


 

 

Slik ser de ut fiks ferdige! Min tante har også laget lilla roser i samme stoff til meg som er litt mindre. Jeg skal prøve meg litt fram for å se hvilke som passer best på skoene, og hvilke jeg kan bruke til den andre delen av syprosjektet mitt. :)

 

 

Q: HVA SYNES DU OM DISSE ROSENE?

Q: TIPS TIL HVORDAN JEG SKAL LIME DEM PÅ SKOENE,
UTEN Å BRUKE TEKSTILLIM SÅ DET SITTER ENDA BEDRE?

 

 

 

Signatur
Si din mening!
Cecilie Marie   Postet: 18.07.2011  kl:23:27
Veldig kreativt og fint :D
kristinesside   Postet: 18.07.2011  kl:23:59
Cecilie Marie: Takketakk :)
S   Postet: 19.07.2011  kl:19:35
Skulle virkelig ønske jeg var like kreativ som deg! Du er superflink :) OG, du må gjerne komme med tips til morgengave.. Jeg står virkelig fast:(
kristinesside   Postet: 19.07.2011  kl:20:55
S: Tusen takk, så gøy du liker det! :) Kjekt å høre :)

Morgengave ja. Det er faktisk veldig vanskelig har jeg også skjønt. Skulle gjerne hatt noen gode tips, men det er det veldig få av hos meg også.. Til nå har jeg vurdert videokamera, klokke, kjærestehelg/guttehelg et sted, osv.. Det er ikke noe han samler på, eller har ønsket seg som det ikke har blitt noe av pga pris eller andre ting? Opplevelser går det an å gi også. Fallskjermhopping o.l. Men ja, vanskelig er det!
Merete   Postet: 19.07.2011  kl:22:52
Synes du er skikkelig flink!
kristinesside   Postet: 20.07.2011  kl:00:09
Merete: Tusen hjertelig! Koselig å høre for ei som prøver seg sakte fram :) :)
Marie Gabrielsen Jørstad   Postet: 23.07.2011  kl:23:34
Du er så utrolig flink, Kristine. Sitter å følger med på alt det kreative du gjør inne på bloggen din som du viser til oss. Må ta en kveld der du viser meg litt, rett å slett ha en kreativ kveld :) Hadde vært gøy! :)
kristinesside   Postet: 24.07.2011  kl:13:06
Marie Gabrielsen Jørstad: Så gøy du synes det! Og ja, det kan vi sikkert få til en dag :) :) Du må bare si fra hva du har lyst til å gjøre :)
Marie Gabrielsen Jørstad   Postet: 24.07.2011  kl:14:07
Sv: Ja, det kan eg gjøre. Sender deg en mld. Jobber du hele denne uken eller?
kristinesside   Postet: 24.07.2011  kl:22:57
Marie Gabrielsen Jørstad: Jeg har litt ferie jeg nå :)
bridetobe   Postet: 12.09.2011  kl:13:18
Disse ble kjempefine og ser ikke ut som de er så altfor vanskelige å lage heller!
kristinesside   Postet: 12.09.2011  kl:14:24
bridetobe: Tusen takk! Det var ikke så grusomt vanskelig, og nå har jeg limt på rosene på skoene, skal lage et innlegg om det om ikke så altfor lenge til :)


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 24, Stavanger
    Jeg er 24 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! I tillegg er jeg Sosionomtudent ved UIS og har en ekstrajobb i en barnevernsinstitusjon for mindreårige flyktninger i Stavanger kommune. Jeg bor i Stavanger på 3. året, men kommer fra Farsund. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og i den siste tiden har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy!

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits