Kommentarer: 27    Postet: 12.07.2011   Klokken: 12:58   Kategori: Kreativt


For et par uker siden hadde jeg besøk av min skjønne lillesøster Veronika. Vi brukte helga på shopping, mat, prat og selvfølglig noe bryllupsdill. Etter en hel kveld med fnising og kreativitet ble resultatet bl.a dette!:

 

Lilla papirroser, laget av kaffefilter!

 

Under er det flere bilder av fremgangsmåten om du har lyst til å prøve selv!

 

Step 1:

Du trenger store kaffefilter og tynn papp. Jeg fikk tak i kaffefilterne på Rema, og pappen er fra en eske frokostblanding. For å få stensilene til rosebladene trykker du HER. Jeg skrev ut stensilene på et vanlig A4, klippet dem ut, tegnet dem over på papp, klippet de ut, og hadde da stensiler som kan brukes en del ganger. Jeg brukte kun stensilene som heter petal 1, petal 4 og petal 7&8. Disse tre kunne lett brukes for å få et fint resultat med mindre styr og færre stensiler.

På linken over ser du også hvordan stensilene skal/kan plasseres på kaffefilterne når du skal klippe ut rosebladene. Til hver rose trenger du 4 stk av Petal 1, 1 stk av Petal 4, og 10 stk av Petal 7/8. Petal nr 4 skal kunne brettes ut til dobbelt så bred når du har klippet den ut, så ikke klipp bort den doble kanten (se stensilene). Husk at når du klipper ut petal 1 og petal 7/8 så får du dobbelt opp, i og med at kaffefilterne er doble.

 

Step 2:

Når du har klippet ut alle rosebladene du vil bruke, blander du litt akrylmaling i ønsket farge med litt vann og blander godt til du får den fargen du ønsker. Fargen blir litt lysere når bladene tørker. Istedet for å male alle med pensel, dyppet jeg dem bare i vannmalingen en etter en, og la dem på et stykke torky mens de tørket. Anbefaler å dyppe et og et blad om gangen. Jeg prøvde med flere lag, men det var veldig vanskelig å skille dem når de først var blitt våte av malingen.

La bladene tørke helt, snu dem gjerne etter at de er halvveis tørket. Det er godt mulig det blir litt fargeforskjeller på bladenes to sider, men det lager bare litt ekstra liv i de ferdige rosene, så ikke bekymre deg om du synes fargen er ujevn.


Her er roseblader til en rose ferdig tørket. Du kan tydelig se at fargen er lysere enn da de var våte.

 

Step 3:

Nå trenger du en q-tips, en rund tannpirker eller noe liknende, en saks, dobbeltsidig tape, blomstertape og blomsterpinner. Jeg hadde ikke pinner, så jeg lagde bare selve rosene, men jeg skal prøve meg på å lage stilker senere.

Q-tipsen bruker du til å rulle kantene på rosebladene så de ser mer ekte og finere ut når du setter dem sammen.

På bildet ser du hvordan jeg har rullet kantene. Omtrent alle er rullet likt, på hver side av spissen på bladene, mens 2 stk av Petal 1 har jeg lagt oppå hverandre og rullet hele tuppen til hver sin side. Det er denne som skal lage de innerste bladene i rosen.
Dette rosebladet bretter du sammen på midten slik at begge bladene bøyer seg samme vei. Vil du feste rosen til en blomsterpinne, bretter du bladet rundt pinnen, og fortsetter slik med de neste bladene.


Så ruller du bladet mens det er dobbelt brettet, sammen til en spiral.Så tvinner du litt dobbeltsidig tape rundt enden på spiralen, og du har laget de innerste bladene til rosen.


Deretter bruker du de to siste bladene fra petal 1, og fester dem en etter en.

Snu bladene slik at de rullede tuppene vender utover. Da blir bladene finest og mest naturlig (se bildene over og under).

Mens du kler bladet på, trykk det fast på den dobbeltsidige tapen så det ikke sklir mens du arbeider. Om du ikke fester det helt inntil rosens senter, men fester det litt "løst" slik at det blir litt avstand mellom lagene, blir det mest naturlig. Ta et lag med dobbeltsidig tape rundt enden etter hvert lag du legger med roseblader. Slik fester rosebladene seg best.

Omtrent slik ser det ut når du har festet det ene bladet av petal 1.

Det gjør ingenting om papiret ikke er jevnt i bunnen, og det krøller seg litt og slikt. Det skjules senere, og er bare et resultat av at du har fått litt "liv" i bladene med å feste dem litt løst.

Legg på et lag med dobbeltsidig tape, og du er klar for å legge på neste blad.

Det siste bladet av petal 1 fester du på samme måte som det forrige. Pass på at du ikke legger bladtuppene rett over de forrige, men mellom dem istedet. Det gir best resultat.

Her er alle bladene fra petal 1 limt på.Deretter skal du feste det største bladet fra petal 4.

Du snur også dette bladet så tuppene ruller utover, og starter med å legge første bladet mellom to andre som er plassert tidligere. Når du legger på dette bladet kan du ikke legge tape mellom hvert lag, siden bladet går rundt mer enn en runde rundt resten av rosen. Bare hold godt og krøll gjerne papiret litt rundt enden på rosen. Blir det ikke bra kan du ta det av og starte på nytt. Når du har fått det slik du vil, legger du et nytt lag med dobbeltsidig tape for å forsegle bladet på rosen.(Krøll i vei!)


Til slutt skal du feste alle 10 av de enkle rosebladene fra petal 7/8 på rosen.

Her fester du en etter en mellom roseblader som du har festet tidligere, tilfeldig der du synes det trengs flere blad for å få en finere rose. Disse bladene kan være litt lange, men da krøller du bare endene sammen rundt enden på rosen. Det er det ingen som ser når du er ferdig. Husk å legge et lag med dobbeltsidig tape mellom hvert roseblad.Slik ble denne rosen seende ut etter at alle rosebladene ble festet.
Avslutt igjen med et lag dobbetsidig tape. Føler du at bladene spriker for mye, og at rosen er litt for stor, kan du surre det siste laget med dobbeltsidig tape litt oppover enden mot blomsten mens du strammer litt til. Da minsker du litt på avstanden mellom bladene og rosen blir tettere. Det gjorde jeg med denne rosen!

Deretter surrer du blomstertape over den dobbeltsidige tapen igjen for at rosen skal se mer ekte ut. Har du festet rosen på en blomsterpinne gjør du overgangen fra selve rosen til pinnen knallfin og nesten usynlig med denne tapen.
Fiks ferdig rose!
Og slik ble resultatet etter denne kvelden, tilsammen 12 lilla kaffefilterroser!

 

Mulig disse kan få bli en liten del av bryllupsdekorasjonene våre :)

 

 

Q: HVA SYNES DU OM DISSE?

Q: VIL DU PRØVE Å LAGE SLIKE?

 

 

 

 

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 27    Postet: 12.07.2011   Klokken: 12:58   Kategori: Kreativt
Betty   Postet: 12.07.2011  kl:13:08
shit, de ble stilige ! :D
Kvikki   Postet: 12.07.2011  kl:13:13
Det ble fint :)
tetime   Postet: 12.07.2011  kl:13:14
Oi så fine :)
Vilde Kismul   Postet: 12.07.2011  kl:13:15
Så stili det va :))
I have dreams   Postet: 12.07.2011  kl:13:21
så utrolig fint :) lilla er yndlingsfargen min. rosene var virkelig vakre.
:o   Postet: 12.07.2011  kl:13:27
Oi! Så fine!!!
sandra   Postet: 12.07.2011  kl:13:28
utrolig stilig. men hadde aldri godde å sittet slik :-P men de ble utrolig flotte!
ybysos   Postet: 12.07.2011  kl:13:29
For en fantastisk ide! Dette likte jeg veldig godt. Og billig er det vel også kan jeg anta? De ble virkelig fine synes jeg. Ser du har en del andre gode ideer også, så vil gjerne fortsette å følge bloggen din!
Maren Svanem   Postet: 12.07.2011  kl:13:32
Jøss, den ble jo kjempefin! Må testes ut :)
Mari   Postet: 12.07.2011  kl:13:40
Herregud, er det mulig å komme på noe så genialt? xD De ble nydelige! ^^
TommyGirls   Postet: 12.07.2011  kl:13:45
A: Herlighet så fine!! Utrolig kreativt, dette vil jeg prøve meg på! Kanskje i ulike rosafarger. Nydelig!

http://www.tommygirls.blogg.no - ta gjerne en titt!

Klem Thea
kristinesside   Postet: 12.07.2011  kl:13:48
I have dreams: Tusen takk! Enig i at det er den fineste fargen :)
kristinesside   Postet: 12.07.2011  kl:13:52
ybysos: Tusen takk, gøy du likte det! Og ja, det er ganske billig. Kaffefilterne koster vel ca 15 kr for mange, en stor rull dobbelstidig tape på Biltema koster rett rundt 30 kr, Akrylmaling koster ikke det store i en hobbyforretning, blomstertape og pinner kan du få hos en blomsterforhandler, og q-tips, saks, papp og ark er vel noe de fleste har fra før :)
kristinesside   Postet: 12.07.2011  kl:13:54
Mari: Tusen hjertelig! :) Fant en liknende oppskrift et eller annet sted på nettet, så var nok ikke bare min egen fantasi. Men gøy var det!
kristinesside   Postet: 12.07.2011  kl:13:55
TommyGirls: Takketakk, koselig å høre ^^, Tipper de blir knallfine i rosanyanser også ja!!
Fucoc   Postet: 12.07.2011  kl:14:09
Jøss, så kreativt og fint :) Dette skulle jeg jammen sett før jeg bestilte silkeroser for over 300 kr til gjestegavene :P
kristinesside   Postet: 12.07.2011  kl:14:48
Fucoc: Takker og bukker :) Gøy at du likte ideen! Det tok sin tid å få laget dem, men det var gøy, og kanksje jeg gidder å lage flere som jeg kan bruke som bryllupsdekorasjon :) Skal du dekorere selve gaven med rosene du har bestilt, eller skal de være inni? :)
mammanadja   Postet: 12.07.2011  kl:14:55
Jeg ELSKER DE!!!!!
kristinesside   Postet: 12.07.2011  kl:22:52
mammanadja: Så flott da!! :D
mammagirl   Postet: 13.07.2011  kl:10:20
de var veldig fine:)
Veronika <3   Postet: 13.07.2011  kl:15:22
Det var Kjempegøy!! :-D

Skal værtfall fortsette å lage dem til jeg ikke gidder mer ^^ :D

:-)
kristinesside   Postet: 13.07.2011  kl:22:40
mammagirl: Tusen takk! :)
kristinesside   Postet: 13.07.2011  kl:22:42
Veronika Nilsen's blogg: Me too. Men akkurat nå sitter jeg og lager roser av silkestoff!! GØY! :)
Trine-Marie   Postet: 03.08.2011  kl:21:14
WOW! Så utrolig bra!
kristinesside   Postet: 04.08.2011  kl:18:29
Trine: Takk, takk! Gøy at du likte ideen!! :D
Monica   Postet: 18.03.2014  kl:14:24
Disse ble superfine! Vet ikke om noen har spurt om det før jeg, men hvor lang tid sånn ca tar de å lage? Er litt utålmodig av meg ;)
kristinesside   Postet: 19.03.2014  kl:01:18
Monica: jeg brukte vel en kveld på å lage alle sammen, men det er jo en pause mens alle delene tørker så det går veldig fint å dele det opp i to kvelder :)


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 25, Farsund
    Jeg er 25 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! Jeg er utdannet Sosionom og jobber som miljøterapeut ved Cocoon Ressurssenter for barnevern og etnisitet. Jeg bodde i Stavanger i 3 år mens jeg studerte, men har nå flyttet tilbake til Farsund og bor i et gammelt og koselig hus i landlige omgivelser. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og de siste 2,5 årene har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy! Følg meg gjerne på Instagram! KriAnd88

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits