Her om dagen var vi en runde hos noen gullsmeder for å se utvalget de hadde av gifteringer. Vi fant noen som liknet på noe vi kunne ha tenkt oss, sånn i første øyekast, men heldigvis at vi har litt tid på oss, for dette var jammen meg ikke lett. Det kommer til å bli vanskeligere enn jeg hadde trodd. Greit nok at det er vanskelig å finne den formen og utseende, men hva med materialet?

Jeg har gått og fundert litt på hva som egentlig er forskjellene på de forskjellige metallene gifteringer blir laget av, utenom prisen. Og i kveld kom jeg innom en flott side med mange nydelige gifteringer, og blant annet denne enkle skjematiseringen av de vanligste metallene som brukes:


 KarakterPrisPleie/service

Hvitt gull

Hvitt gull
Moderne
Forlovelsesringer og gifteringer i hvitt gull har blitt mer og mer vanlig og er i dag det materialet de fleste velger
Prisgunstig
Hvitt gull koster marginalt mer enn gult gull på grunn av rhodiumpletteringen
Mer vanlig / Enkelt
 • Mykt, formbar metall
 • Forvitrer over tid
 • Enkel å polere og reparere
 • Beholder glansen sin

Gull

Gull
Klassiskt
Gult gull er den tradisjonelt vanligste metallet i en forlovelsesring
Lavere pris
Gult gull er klart rimeligere enn platina og marginelt rimeligere enn hvitt gull
Mer vanlig / Enkelt
 • Mykt, formbart metall
 • Forvitrer over tid
 • Enkel å polere og reparere
 • Beholder glansen sin

Platina

Platina
Holdbart
Platina er det mest holdbare og reneste smykkemetallet, normalt 90-95% renhet
Dyrere
Platina er mer uvanlig enn gull og koster ca. seks ganger mer
Mer sjeldent / kostbart
 • Veldig hardt og uformbart metall
 • Forvitrer ikke
 • Vanskelig å polere samt reparere
 • Beholder glansen sin

Palladium

Palladium
Trendriktig
Et lett metall som den siste tiden har blitt veldig trendy. Passer godt ved tilvirkning av blant annet ringer og øredobber
Prisgunstig
Palladium er betydelig rimeligere enn platina og marginalt dyrere enn hvitt gull
Mer sjeldent / Middels
 • Hardt men lett metall
 • Den hvite fargen forandres ikke med tiden
 • Relativ enkel å polere og reparere
 • Beholder glansen sinHvis du vil lese mer om de forskjellige metallenes egenskaper, trykk på linkene under her, jeg har iallefall blitt mye klokere! Nå kan iallefall jeg lettere bestemme meg for hvilken metall jeg vil ha, og budsjettere riktig!

 

Q: HVA SLAGS METALL KUNNE DU TENKE DEG Å HA I GIFTERINGEN?

Q: ELLER HVA SLAGS METALL HAR DU I GIFTERINGEN?

 

 

Signatur
Si din mening!
Kristine Syversen   Postet: 31.05.2011  kl:23:51
har ikke tenkt så langt enda:p
Christine - 20 år og gift med verdens beste prins!   Postet: 01.06.2011  kl:00:09
Jeg liker gult gull :) Vet også at det er mange som sier at de har hvitt gull, men så er det egentlig sølv.. Syns det er latterlig teit :P
kristinesside   Postet: 01.06.2011  kl:00:30
Christine: Jeg liker egentlig ikke gult gull så godt. Men det er mest pga min utrolig lyse hudfarge. Jeg synes ikke det går bra sammen, og det har jeg alltid hørt fra jeg var liten at det ikke var fint på meg.. Frierringen min er i hvitt gull, men jeg skjønner at det er rimelig teit når folk har sølvringer og sier det er hvitt gull. Min står det jo inni at det er 14 karat. (eller 585 tusendeler..)

Jeg vurderer platinum nå, pga holdbarheten, men prisen er et minus da. Jeg har hatt ringen min i 5 mnd, og den er skikkelig slitt. Så hadde vært deilig med en giftering som jeg ikke måtte legge nye lag på hele tiden for at den skal være fin :)
Trine-Marie   Postet: 01.06.2011  kl:19:25
Jeg har platina selv, men det er også en antikk ring fra oldemoren til forloveden, så vi slapp jo å velge det selv da :) Men den holder seg i hvertfall fin lenge, for den er over 100 år gammel og ser enda perfekt ut.
kristinesside   Postet: 01.06.2011  kl:20:01
tmvikholt: Så utrolig koselig! Tenkt at den enda holder seg fin! Har du et bilde av den på bloggen din, eller kunne du tenke deg å legge ut bilde? adde vært skikkelig gøy å sett!
Trine-Marie   Postet: 01.06.2011  kl:20:16
Jeg har lagt ut et par bilder, men de er tatt med et ganske dårlig kamera så jeg synes ikke de ser så bra ut. Her er i hvertfall linken: http://trinemarie.blogg.no/1298328987_my_ring.html
kristinesside   Postet: 01.06.2011  kl:20:42
tmvikholt: Den var helt nydelig! Skikkelig fin! Vurderer veldig å få meg platinaring jeg også nå! Tenke at den kan holde seg slik så lenge!
Nina   Postet: 25.08.2011  kl:14:57
Hvitt gull, Har det selv og syns det er enkelt og elegant med diamanter og hvitt gull:)
kristinesside   Postet: 25.08.2011  kl:23:15
Nina: Det er kjempefint, frierringen min er hvitt gull med diamanter, men jeg tror jeg vil gå for platinum i min ring, for jeg har kun hatt ringen min i et halvt år, og den er skikkelig skrablete pga jobben min.. Men den kommer til å se ut som hvitt gull da :) Like blank og fin :)


Designet er laget av Silje Lien.
 • Profilbilde 24, Stavanger
  Jeg er 24 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! I tillegg er jeg Sosionomtudent ved UIS og har en ekstrajobb i en barnevernsinstitusjon for mindreårige flyktninger i Stavanger kommune. Jeg bor i Stavanger på 3. året, men kommer fra Farsund. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og i den siste tiden har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy!

 • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits