Synes du det er litt tacky med en ringpute i hvit silke og store blonder, men synes det kunne vært litt stilig å gjøre litt ut av overleveringen av ringene i kirka likevel? Sjekk ut dette tipset med å bruke en bok som ringpute!

En slik skal iallefall jeg lage til vårt bryllup!!


DIY vintage book ring holder

DIY vintage book ring holder

 

Du trenger: En gammel bok (sjekk hos Fretex, et loppemarked, hos besteforeldre eller loftet), en linjal, en blyant, tapetkniv og et bånd.

1) Finn en bok du liker omslaget på. Pass på at den passer inn i resten av bryllupet. Kanskje den har en av temafargene for bryllupet? Du kan også male og pynte omslaget om du ikke skulle finne et som er slik du skulle ønske. Lager du noe annet av bryllupsdekorasjonen selv, kan du pynte boken i litt samme stilen. Husk at du kan bruke den som både pynt og et minne senere!

2) Bla fram til omtrent litt mindre enn halvveis i boken, og tegn en liten firkant på 5x5 cm på midten av den høyre boksiden, litt ut mot den høyre margen i boken. (se bildet) Den mengden ark som nå er igjen, og som du skal skjære i, må være litt tykkere enn ringene tilsammen. For det er i denne firkanten ringene skal ligge, og boken skal kunne lukkes med ringene i.

3) Ta fram tapetkniven og skjær over blyantstrekene flere ganger til du har fått løsnet alle firkantene med ark ned til bokomslaget. Du må nok bruke litt kraft når du skjærer, og du må nok skjære en del ganger over for å få løsnet alle arkene. Hjørnene kan lett rives ut når alle sidene i firkantene er løsnet med kniven.

DIY vintage book ring holder


4) Ta nå et bånd gjennom firkantene på alle sidene du har kuttet til, tre ringene innpå båndet og legg dem fint ned i den hule firkanten i boken.

5) Lukk nå boken, og knytt en fin sløyfe på båndet. Og med det er du er ferdig med ringboken din!

 

DIY vintage book ring holder

 

 

Q: HVA SYNES DU OM IDEEN?

Q: KOMMER DU TIL Å PRØVE UT DETTE PÅ EN ELLER ANNEN MÅTE?

 

 

Kilde: Ruffled

Signatur
Si din mening!
Fru. Silje Hunstad Predosin   Postet: 14.06.2011  kl:13:21
Dette var jo en kjempeide :) Må testes ut. Hvis jeg klarer det fint, så tror jeg dette blir min type "ringpute" :D
kristinesside   Postet: 14.06.2011  kl:13:39
Silje Predosin: Helt enig! Jeg må også prøve dette! Enkelt, fint og stilig :) :)


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 24, Stavanger
    Jeg er 24 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! I tillegg er jeg Sosionomtudent ved UIS og har en ekstrajobb i en barnevernsinstitusjon for mindreårige flyktninger i Stavanger kommune. Jeg bor i Stavanger på 3. året, men kommer fra Farsund. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og i den siste tiden har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy!

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits