Kommentarer: 5    Postet: 17.04.2011   Klokken: 19:31   Kategori: Kreativt


Flere lesere ville gjerne se hvordan jeg laget de vintage påskeeggene, så her kommer det noen bilder og forklaringer på hovedtrekkene. Hver minste bevegelse jeg gjorde er ikke tatt bilde av, men jeg skal prøve å forklare så godt jeg kan :) I dette innlegget viser jeg hvordan jeg lagde et av eggene, og så kommer det flere innlegg om de andre eggene litt senere.


På dette egget brukte jeg gamle boksider som underlag for resten av pynten:Jeg startet med å male et helt vanlig (gult) påskeegg som jeg kjøpte på en helt vanlig butikk, men du kan også bruke helt upyntede påskeegg som du får kjøpt på panduro, se innlegg HER. Jeg malte egget med en antikkhvit hobbymaling for at fargen på egget ikke skulle skinne gjennom når jeg skulle pynte det videre.

Deretter rev jeg opp sider i en gammel bok i biter, og limte dem på med decoupagelim til begge halvdelene av egget ble dekket.
Etter at den hvite malingen på egget hadde tørket, tok jeg en pensel og klattet på litt decoupagelim på et område på egget. Så tok jeg en bit av det gamle papiret og trykket litt på plass oppå limet, for så å pensle over med mer decoupagelim. Vanligvis bruker man kanskje servietter eller annet tynt papir når man limer med decoupagelim, men dette papiret er like tykt som et vanlig skrivepapir. Derfor ville det ikke feste seg til egget med en gang. Jeg måtte jobbe limet langs kantene på papirbiten og over hele til det ble litt mykere og fikk festet seg.Når den første biten var på plass, tok jeg neste bit, la mer lim under, og penslet over med mer lim oppå. Legg gjerne papirlappene slik at de overlapper hverandre, og varier med hvilken vei skriften er. Det gjør bare egget mer spennende.


Siden papirbitene er helt flate og litt stive, og påskeegget er rundt, så vil papiret brette seg litt noen steder. Blir det store bulker, tar du og trykker og skraper litt ekstra med penselen, papiret blir mykt sammen med limet, og da kan du presse brettene nesten flate. Om du vil ha litt mer bevegelse i overflaten, så lar du dem bare være. Det blir fint det også.Slik så begge halvdelene ut når jeg hadde limt på nok papirbiter til at de var dekket. Så lot jeg dem tørke ei stund. Jeg brukte et matt decoupagelim som gjør at overflaten blir matt og fin, men det finnes også et decoupagelim som gir overflatene glans. Det kan bli veldig fint det også, men jeg liker best den matte overflaten. Da ser det litt mer hjemmelaget og koselig ut, synes nå jeg.


 

Når overflaten hadde tørket, fant jeg fram litt beige/naturfarget blonde, og limte med vanlig hobbylim horisontalt over begge halvdelene. Når jeg nå setter egget sammen ser det ut som et blondebånd som går rundt hele egget.

 

 

For å få litt mer vintagestemning over egget, fant jeg fram et vintagebilde jeg hadde på et designark (du kan også skrive ut et fra internett). Jeg klipte det rundere i kantene, festet biter av mer blonde rundt og under bildet med dobbelsidig tape, og limte alt med hobbylim på midten på den halvdelen av egget som skal vende oppover når det ligger nede.

 

Så pyntet jeg litt ekstra med små rosa roser og en rosa blondesløyfe som jeg limte med superlim (fordi jeg ikke har tålmodighet til å vente på at det skal tørke med vanlig hobbylim).

 


Helt til slutt klippet jeg opp et mørkere rosa blondebånd på midten, og limte på hver av delene på hver av kantene på egget med hobbylim. Når jeg da lukker egget sammen, ser det ut som en litt tykkere blondekant rundt hele skjøten. (Man kan se gullkanten på det originale egget litt gjennom, men det gjør ikke noe. Synes det så enda mer vintage ut faktisk.)

 


Nå er det klart til å fylles opp med påskegodt!!

 

 

Q: SYNES DU DET SÅ VANSKELIG UT?

Q: KUNNE DU TENKE DEG Å PRØVE Å LAGE SLIKE SELV?

 
Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 5    Postet: 17.04.2011   Klokken: 19:31   Kategori: Kreativt
Karine ♥ Karinedju   Postet: 17.04.2011  kl:23:45
Du forklarte fint, så jeg syns ikke det så spesielt vanskelig ut! ;)

Det skal jeg prøve på, en gang :D
dandilion   Postet: 17.04.2011  kl:23:55
Flott egg! Du er god til å forklare :)
Emilie Hexeberg   Postet: 18.04.2011  kl:00:01
god natt:-)
kristinesside   Postet: 18.04.2011  kl:00:42
Karine Karinedju: Så bra! Det er absolutt ikke vanskelig, veldig gøy faktisk :) Er så lett å få det til :) Lykke til!
kristinesside   Postet: 18.04.2011  kl:00:43
dandilion: Tusen takk! :)


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 24, Stavanger
    Jeg er 24 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! I tillegg er jeg Sosionomtudent ved UIS og har en ekstrajobb i en barnevernsinstitusjon for mindreårige flyktninger i Stavanger kommune. Jeg bor i Stavanger på 3. året, men kommer fra Farsund. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og i den siste tiden har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy!

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits