Kommentarer: 11    Postet: 29.03.2011   Klokken: 00:27   Kategori: Kreativt


Her er et annet kort jeg lagde forrige uke. Jeg tok bilder underveis her også, men jeg kommer ikke til å gjøre det hver gang jeg lager et kort, for det var grusomt vanskelig å huske å stoppe opp og ta bilde før jeg kunne fortsette mellom hver ting jeg gjorde. Men jeg kommer til å vise ferdige kort senere. Håper du synes det er interessant å se hvordan jeg har laget dette kortet. Veldig basic, men veldig gøy synes jeg :)
Først klippet jeg et beigefarget ark i to, brettet den ene delen sammen til et kort, fant så et mønsterark jeg ville bruke, klippet det også i to, og brettet det på midten som med selve kortet.
Her kan du se mønsteret som er på den andre siden av arket.
Jeg brukte dobbeltsidig tape og limte på alle hjørner og på midten av mønsterarket..
.. og limte mønsterarket oppå det beigefargede kortet så det fikk en fin bakgrunn på innsiden.
Deretter klippet jeg ut en rosa firkant som passet fint med fargene på mønsterarket og som var litt mindre enn framsiden på kortet, og tok dobbeltsidig tape på baksiden også her.
.. og limte den rosa firkanten oppå framsiden av kortet. Jeg klippet ut enda en firkant av mønsterarket, litt mindre enn den rosa igjen, brukte dobbeltsidig tape..
.. og limte mønsterarket oppå den rosa firkanten igjen. Denne gangen med motsatt side av mønsterarket opp enn jeg brukte inni kortet. Etter det klippet jeg ut to firkanter til, enda mindre enn de forrige. En i mønsterarket og en i rosa som er litt større enn firkanten i mønsterarket.
Med disse firkantene ville jeg lage en lomme på innsiden av kortet, så da tok jeg dobbelsidig tape kun på tre av de fire sidene. Den siden du ikke tar tape på, er den siden som du retter oppover på kortet når du limer lommen på plass.
Oppå den rosa lommen limte jeg den lille firkanten med mønsterark, og på denne brukte jeg den dobbeltsidige tapen på alle fire kantene fordi jeg ville ikke ha to lommer, kun lomme bak det rosa arket, mønsterarket skal bare være til pynt på toppen.
Så fant jeg et bilde som passet fint til fargene jeg allerede hadde laget kortet i (anbefaler å finne bilde og ark som passer sammen først, før du begynner å lage kortet, men det glemte jeg helt vekk denne gangen..). Jeg ville ha en ramme rundt bildet (pappramme kjøpt ferdig på hobbybutikk), og klippet derfor rundt bildet så det ikke stakk utforbi rammen.
Så la jeg bildet opp ned på rammen og tegnet rundt så jeg visste hvor jeg kunne legge dobbeltsidig tape uten at tapen skulle komme utenfor bildet.
Jeg limte bildet bakpå rammen, og festet 3D puter på 3mm (det vanlige er 2mm) bak for å få litt liv i kortet.
Så tok jeg et stempel og farget kantene på rammen. Her drar jeg forsiktig stempelet over kantene, eller trykker litt forsiktig.


Så limte jeg bildet med rammen på kortet.
Så klippet jeg ut enda en firkant i det beigefargede arket, litt mindre enn siden på kortet, brukte samme stempelet til å farge kantene og dobbeltsidig tape, og limte det inn på den andre siden inni kortet.


For å pynte litt forsiktig inni kortet limte jeg på små rosa halve perler i hjørnene og et stykke blonde på toppen av lommen med helt vanlig hobbylim. Disse små perlene hadde lim bakpå seg fra før, men ellers bruker jeg superlim til dette for jeg har ikke tålmodighet til å sitte og vente på at det skal tørke uten at det sklir av sted.

Jeg pyntet litt med perler foran på kortet også, på rammen.
Jeg følte at det var noe som manglet, så jeg fant et lilla stempel og farget kantene rundt hele kortet for å få litt mer helhet i kortet.

Og vips, der var kortet ferdig! Litt lite pynt på fremsiden, men der kan jeg putte inn mer når jeg vet hvem jeg skal gi det til. Skrive navnet på personen eller en liten hilsen. Eller rett og slett hive på litt mer pynt :)Q: HVA SYNES DU?

 

 

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 11    Postet: 29.03.2011   Klokken: 00:27   Kategori: Kreativt
Kamilla Vange   Postet: 29.03.2011  kl:07:56
Sv; Ja ikke sant, tror det blir mitt neste tattoo prosjekt!

Du er utrolig flink å lage kort, veldig kreativ :)
Christine - 20 år og gift med verdens beste prins!   Postet: 29.03.2011  kl:13:13
Nydelige kort Kristine! :)

Sv: Det er nok ikke så dumt det altså, igrunn mye fint der altså! :)
Fucoc   Postet: 29.03.2011  kl:14:36
et av de mer interessante blogginnleggene jeg har lest på lenge!
kristinesside   Postet: 29.03.2011  kl:14:49
Kamilla Vange: Hvilken tatovering skal du ta nå?

Tusen takk! :D
kristinesside   Postet: 29.03.2011  kl:14:50
Christine: Tuusen takk :D
kristinesside   Postet: 29.03.2011  kl:14:52
Fucoc: Som i positivt, eller ironisk??
Kamilla Vange   Postet: 29.03.2011  kl:18:54
Sv; Jeg skal fortsette på den jeg har på armen, når jeg er ferdig blir det en halv sleeve :)
Bruden   Postet: 29.03.2011  kl:23:17
Blir så fint når du preger med stempel! Gjør du dette med f.eks sølvfarget eller rosa stempel også?
kristinesside   Postet: 29.03.2011  kl:23:38
Kamilla Vange: Tøft, liker! :D
kristinesside   Postet: 29.03.2011  kl:23:41
Bruden: Takk! Så gøy du liker det:) Jeg har bare et svart, brunt, lysebrunt og lilla stempel til nå, sånne små søte ;) Men det er fullt mulig å gjøre det med slike andre fine farger, jeg har bare ikke fått tak i så mange ennå :) Har du prøvd å lage slike kort? :)
Anita   Postet: 30.03.2011  kl:00:16
svar: Takk skal du ha, koselig at du likte dem ^^


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 24, Stavanger
    Jeg er 24 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! I tillegg er jeg Sosionomtudent ved UIS og har en ekstrajobb i en barnevernsinstitusjon for mindreårige flyktninger i Stavanger kommune. Jeg bor i Stavanger på 3. året, men kommer fra Farsund. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og i den siste tiden har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy!

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits