I Bryllupsmagasinet fant jeg en artikkel som er verdt å få med seg for alle kommende hvite bruder! Alle bruder er vakre i hvitt, men du bør passe på å velge den rette fargenyansen på kjolen som stemmer overens med hud- og hårfargen din!

I bladet var hud- og hårfargene og de forskjellige hvitfargene satt opp i et enkelt skjema, så jeg anbefaler å gå til innkjøp av dette bladet for å få skikkelig oversikten, men nedenfor har jeg gjengitt alt som stod i artikkelen.

 

RØDT HÅR OG LYS HUD/FREGNETE HUD

Ren hvit er en perfekt nyanse for den lyse hudtonen. Det rødlige håret tilfører nok av farge slik at en ikke trenger å kompensere med mye sminke.

Blåhvit: Den blåhvite tonen passer overhodet ikke til brudens naturlige farger. Forsøk å blande to hvitnyanser i kjolen, eller kompletter med en pastellfarge nær ansiktet for å få en mykere look.

Ivory: Ekte ivory har en svak ferskentone i seg som gjør at rødhårede stråler. Bruk lyse perlemorsfarger i sminken for å komplettere den freshe følelsen.

Kremhvit: Rødt hår er perfekt til en kremfarget kjole. Fargekombinasjonen får hudtonen til å se frisk og vakker ut. (Spesielt om du har grønne øyne.)

 

http://weddings-plaza.com/wp-content/uploads/2011/01/red-haired-brides.jpgSVART HÅR OG LYS (HVIT) HUD

Ren hvit er den ideelle fargen til svart hår. Leggt il litt farge og varme til ansiktet med en rødlig leppestift og rouge.

Blåhvit er en effektfull farge, men om man har veldig lys hud kan den blåhvite tonn fremheve brudens blodårer.

Ivory: Unngå den potensielt svart-hvite effekten med en kjoe i ivory. Den myke fargetonen gir varme til huden.

Kremhvit: Dette er en vanskelig nyanse. Om bruden virkelig ønsker denne fargen, så sats på en tofarget kjole som er kritthvit nærmest ansiktet.

http://www.freshhairstyles.com/wp-content/uploads/2010/08/causal_bride_hairstyle_with_two_big_flowers.jpg


BLONDT HÅR OG LYS (ROSA) HUD

Ren hvit: Sørg for at kjolen er laget av silke eller sateng om du velger denne fargen. De skinnende stoffene er flatterende og tar opp ansiktsfargen.

Blåhvit: En kjole i blått får platineblondt hår til å skinne.

Ivory: Denne fargen kan oppfattes som livløs sammen med en lys hudtone og lyst hår. Prøv med et perlehalsbånd runst halsen for å live litt opp.

Kremhvit: Rosa hudtone kan gjøre at bruden ser syk ut i en kjole med gultone. Unngå denne fargen.


Beautiful blonde bride posing on the wall Stock Photo - 5978989BRUNT HÅR OG OLIVENFARGET HUD

Ren hvit: Har bruden middelhavs- eller latinamerikanske fargetoner, så velg en ren, hvit nyanse. De enkleste fargene er vakrest og setter ansiktet i fokus.

Blåhvit blir en for sterk kontrast til brudens varme toner. Om du likevel velger denne fargen, sørg for å komplettere med smykker i sølvhvitt gull og ikke rødt gull.

Ivory: Denne fargen er utrolig vakker til en olivenfarget hud fordi den varme tonen kompletterer brudens egne farger.

Kremhvit: Unngå kremfargede og gule toner ettersom de ligger for nær brudens naturlige farger.


SVART HÅR OG MØRK HUD

Denne bruden tar seg best ut i en helt ren hvit skinnende kjole. Den hvite fargen får huden til å se frisk og vakker ut.

Blåhvit: Kjølige hvite toner er vakkert mot det mørke håret og den mørke huden. Den blåhvite nyansen får brudens øyne til å glitre.

Ivory: Om brudens ansiktsfarge er en anelse matt, passer ivory perfekt. Ferskentonen gir glød til den mørke huden.

Kremhvit: Mørke hudtoner, spesielt de som går mot gult, ser ikke delikate ut sammen med kremfargede stoffer.

african american bride

 

Så, med andre ord, om du ikke har rødnyanser i håret, styr for alle del vekk fra de kremhvite kjolene! Er du blond bør du ikke ha en ivoryfarget kjole, men alle andre kan ha det, en blåhvit kjole passer best til blondiner og de med olivenfarget hud, og den klassiske rene hvite kjolen passer til alle!

Jeg har selv kjøpt en ivoryfarget kjole. Jeg har mørkt hår og lys hud. Dermed får jeg ikke den veldig svart-hvitt effekten som jeg ville fått med en helt hvit kjole, som jeg er redd ville gjort meg enda blekere. Ivoryfargen gir litt varme til den lyse hudtonen min. Perfekt!

 

 

Q: VAR DETTE TIL HJELP?

 

 

 

Signatur
Si din mening!
maddeg   Postet: 16.03.2011  kl:16:09
Det var veldig til hjelp altså!:) Kjempe bra!

Kanskje jeg bør prøve å få tak i det bladet. Har bare DITT BRYLLUP 2011.

Da vet jeg ca hvilken sminketoner jeg må ha også da- og kan heldigvis fortsatt kjøpe perler til<3 Det syntes jeg er så vakkert til bruder...=) !!!
Marie Gabrielsen Jørstad   Postet: 16.03.2011  kl:17:03
sv: :)
Bruden   Postet: 16.03.2011  kl:18:01
Min kjole er ivory, men jeg har stripet håret blondt og har lys hud. Men er veldig glad i å ha litt farge på huden. Synes dette funker selvom det ikke stemmer helt med det som stod i Bryllupsmagasinet:)
kristinesside   Postet: 16.03.2011  kl:21:27
maddeg:Flott at du likte det! Genialt å kunne dele slike gode tips med andre kommende bruder, eller andre interesserte! :)

Jeg tror jeg har et innlegg om sminkenyanser og farger som passer til hvilken slags hudtone, og en guide til å finne ut hva slags hudtone du har.

Sjekk ut disse linkene her:

http://kristinesside.blogg.no/1271765669_kalde_eller_varme_far.html

http://kristinesside.blogg.no/1271401620_slik_velger_du_riktig.html

Perler er utrolig fint da! Jeg har også lyst på det, men det blir desverre helt feil til kjolen og stilen jeg vil ha. Skal jeg ha smykke burde jeg ha et lite enkelt et.. Jaja, det blir nok bra :)
kristinesside   Postet: 16.03.2011  kl:21:32
Bruden: Det er jo godt mulig at det blir fint fordi om! Dette er jo bare en generell guide, og det er godt mulig at om du får litt farge på huden, og har striper i håret, så blir det et helt annet inntrykk enn om man er bleik og har hele håret i en og samme lyse fargen. Jeg tror det blir bra jeg :D
Madelein   Postet: 16.03.2011  kl:21:52
Ja, jeg har laget dem selv- av A4 ark bare :) Kjøpte sånn boks med 250 litt tykke beige ark :) !

Er en slags bretteting - ikke så vanskelig egentlig, men tar litt tid.. Eneste jeg kan brette av papir, klarer ikke en gang brette papirfly......

Var ikke dumt å kombinere det nei, skal teste det!!!:)

har tenkt å ha en oppmerksomhet i boksene ja, ikke bestemt meg helt enda.. kanskje noen roseblader, liten søt sjokolade evt også kjærlighetsdikt / sitat - eller en lapp til den enkelte personen om hvor hyggelig det var at nettopp DEN personen kom i bryllupet!=) Får se om jeg finner noen gode ideer..:) Men en liten oppmerksomhet skal være oppi!!! =)
kristinesside   Postet: 16.03.2011  kl:22:07
Madelein: Så bra da! Jeg kan ikke brette noenting, kanskje en spå hvis jeg øver meg? Hehe! Jeg har også tenkt på å ha en liten lapp med noe skrevet oppi til hver enkelt, og kanskje en liten sjokolade som du også har tenkt på. Rett og slett en liten oppmerksomhet! Helst noe unikt til alle, og helst håndskrevet. Men hva som skal stå har jeg ikke funnet helt ut. Men jeg tror jeg ender opp med esker med navnet på dem på en eller annen måte :)
Silje Predosin   Postet: 18.03.2011  kl:00:30
Oi, denne artikkelen har ikke jeg kommet over enda ..Kanskje jeg må lese gjennom igjen : )
siljeogkenneth   Postet: 18.03.2011  kl:05:42
Dette var et godt tips :D Selv om jeg allerede har kjøpt kjole da.. Men tror ikke jeg har valgt så steingalt utifra det som står her ;)
kristinesside   Postet: 18.03.2011  kl:12:13
Silje Predosin: Kan være en grei pekepinn iallefall! :D Det er noe jeg iallefall ikke har tenkt over, men som jeg skjønner har en del og si! :)
kristinesside   Postet: 18.03.2011  kl:12:14
siljeogkenneth: Så bra! Jeg hadde også kjøpt kjole når jeg leste om dette, men jeg har heldigvis valgt ganske greit jeg også :)
Silje Rysjedal   Postet: 21.03.2011  kl:00:38
Hmm...dette skulle jeg jo lest før jeg valgte kjole gitt! Følte det var noe som ikke stemte igår når jeg ser bildene av meg... *kjipt*.

Jeg valgte ivory kjole og er lys blond med lys hud. Skulle gått for hvit :/
kristinesside   Postet: 21.03.2011  kl:12:48
Silje: Det er veldig rart at de som ikke jobber i brudesalonger har litt peiling på aklkurat dette! Men jeg er sikker på at det gikk greit likevel! Er nok bare deg selv som reagerer, alle andre merket det sikkert ikke engang. Og bilder blir alltid litt mer falske enn slik du var i virkeligheten. Jeg gleder meg til å se flere bilder! De få bildene jeg har sett av deg til nå kunne jeg ikke tydelig se at det var noe som kræsjet :)


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 24, Stavanger
    Jeg er 24 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! I tillegg er jeg Sosionomtudent ved UIS og har en ekstrajobb i en barnevernsinstitusjon for mindreårige flyktninger i Stavanger kommune. Jeg bor i Stavanger på 3. året, men kommer fra Farsund. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og i den siste tiden har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy!

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits