I dag sitter/ligger jeg i sofaen, starten på andre dagen med hodeverk, hovne mandler og ekstremt sår hals.

I går spiste jeg ikke annet enn en liten pakke nudler, et par små lapper og 95% repsils. Hver gang jeg hadde spist opp en måtte jeg hive i meg en ny for at det ikke skulle være så grusomt vondt å puste/svelge. Største skuffelsen er at Morten var på jobb i hele går fra morgen til kveld, og i dag, så ingen trøst å få.. Men nok klaging :)

Jeg prøvde forresten å komme meg oppi brudekjolen i går siden jeg var helt alene så lenge, men det var heller et dårlig trekk. Jeg fikk den fram, og fikk pakket den fram, enn noe anpusten. Fikk den på, men klarte ikke å få lukket den igjen bak, det var jeg altfor sliten til, og den skal være ganske stramt på. Så istedet holdt jeg den fint oppe, strammet til bak så godt jeg fikk til, og snurret meg litt rundt for å få sett ordentlig på den.


Den er så nydelig fin! Jeg kan egentlig ikke skjønne at jeg valgte å pine meg selv i halvannet år med å kjøpe den allerede nå. Men likevel er det deilig med det som er gjort tidligst mulig fram til bryllupet, så slipper jeg å få alt stresset i fanget rett før. (Ja, jeg regner med at det er jeg som kommer til å skulle stresse med det meste på egen hånd, hehe.) Og ikke minst alle utgiftene samtidig. Og samtidig så ser jeg ingen problemer i å kjøpe kjolen så tidlig når jeg faktisk er 100 % sikker på at jeg ikke kommer til å finne noen kjoler som kan slå denne. Jeg tror jeg har lett overalt på alle tilgjengelige butikker og nettsider. Og skulle det plutselig komme en ny kjole som overgår min i en 2011 eller en 2012 kolleksjon, så vet jeg at jeg likevel ikke hadde hatt råd til å kjøpe den helt ny, så da gjør det ingenting.

Postsecret_large

 

Akkurat nå når den henger så fint her hjemme kan jeg ikke se for meg at jeg vil klare å kunne selge den etter bryllupet. Aller helst vil jeg bare beholde den som et skikkelig kjærkomment minne, slik som mamma gjorde. Hun jeg kjøpte den av sa at hun også solgte den med blandede følelser, så jeg måtte bare ta den med meg med en gang så hun ikke angret i ettertid. Og jeg skjønner henne godt, for akkurat denne kjolen er litt annerledes, men elegant, enkel. romantisk og feminin, alt på samme tid. LOVE IT!

Når bryllupet er ferdig kunne jeg godt ha tenkt meg å tatt flere bilder med kjolen på, i en annen setting, gammeldags/vintage setting, bilder i naturen eller ved gamle sjøhus i svart/hvitt eller sepia. Det hadde vært utrolig stilig! Kanskje vi kan få det til på selve bryllupsdagen også hvis ikke tidsskjemaet presser oss veldig.'

 

 

Q: HVA SYNES DU OM Å BEHOLDE BRUDEKJOLEN ETTER BRYLLUPET?

Q: SYNES DU DET VAR TIDLIG Å KJØPE KJOLEN HALVANNET ÅR FØR VIELSEN?

Q: HVA SYNES DU OM Å TA NOEN ANNERLEDES BILDER AV KJOLEN I ETTERTID?

 

 

Signatur
Si din mening!
Christine - 20 år og gift med verdens beste prins!   Postet: 21.02.2011  kl:12:45
Jeg venter på at min kjole skal bli ferdig, og jeg er grisenervøs for at den kanskje ikke skulle passe! Da vet jeg at jeg har ganske dårlig tid til å finne meg en ny! :/ Ville gjort som deg hadde jeg visst noe på forhånd! :)
kristinesside   Postet: 21.02.2011  kl:13:00
Christine: Så spennende da! Kan skjønne at du er litt nervøs, men kan du ikke sppørre om å få komme til flere prøvinger underveis mens du venter på at den skal bli ferdig? Så hadde du sluppet å være redd for at den ikke skal passe når den er ferdig. Men har de først tatt mål av deg, så passer den nok om du ikke pleier å gå opp og ned i vekt hele tiden. De fleste kjolene har jo snøring, eller et korsett inni som kan justeres :) Det hadde kanskje vært verre med ei bukse :/ Jeg tror og håper det skal gå bra! :)
Cecilia   Postet: 21.02.2011  kl:13:30
Det er ikke uvanlig å kjøpe kjole halvannet år før bryllupet. Det er ganske vanlig å kjøpe den fra 1- 2 år før bryllup faktisk fikk jeg høre på agape, for er så mye annet som også skal ordnes og så må man kanskje fikse litt på den osv. Jeg har tenkt å beholde min kjole etter bryllupet for det blir et minne for livet, så kanskje en dag hvis jeg får ei datter så vil hun kanskje bruke den når hun gifter seg hvis ikke hun finner en annen :-) Så min blir i skapet for livet i alle fall :-)
kristinesside   Postet: 21.02.2011  kl:13:53
Cecilia: Så bra at det er ganske vanlig, da er jeg ikke helt alene om det :)

Mamma beholdt sin, og har den ennå. Jeg vet ikke om det var fordi hun ville jeg og søstrene mine skulle bruke den, hun har aldri sagt noe om det, men den er nok ikke slik jeg ville hatt den, så jeg har aldri tenkt på at jeg kunne ha brukt den. Kanskje, hvis jeg ville sett veldig annerledes ut, og kunne sydd litt på den, så hadde det kanskje gått. Men jeg tror mamma vil ha den som et minne selv.

Jeg håper iallefall at vi ikke blir nødt til å selge den pga pengene. Men vi får se :)
Christine - 20 år og gift med verdens beste prins!   Postet: 21.02.2011  kl:14:09
Du får forresten ha god bedring! Ikke deilig å være dårlig :/

Sv: Denne skal ha snøring, så regner med at den skal passe, hvis ikke er det ikke min skyld iallefall! Håper nesten at den er litt for liten egentlig, for da må jeg gå ned litt i vekt, hehe! Værre andre veien, for man vil jo aldri gå opp i vekt, iallefall ikke med vilje! Håper og regner med at alt går bra :)

Invitasjonen begynner å ta form nå, skriveren var selvsagt tom for blekk, så jeg må kjøpe nytt blekk idag, regner med at bilde av den første kommer imorgen! Ble ikke heeeelt sånn jeg hadde tenkt meg, men ble greit fornøyd til å være første gang! :)
Anita   Postet: 21.02.2011  kl:14:48
Det som er så fint med å ikke ha hvit kjole og heller gå for noe litt mer utadisjonelt er jo at jeg kan bruke hele greia etter brylluppet. Så jeg sparer litt penger, kan beholde minnene og kan bruke finstasen mer enn bare en gang ^^
Mamma hadde hvit kjole og hun var kjempeflott i den. Hun har beholdt den. Den har hengt i skapet i flere år, men nå vurderer hun å selge den fordi hun trenger pengene. Det er jo litt synd, men den henger jo bare der og hun har jo masse bilder fra fotografen som viser hvor fin hun var :)
kristinesside   Postet: 22.02.2011  kl:12:04
Christine: Tusen takk :) Ligger på sofaen 4. dagen på rad nå, ikke gøy.

Men det ordner seg nok med kjolen :) En kjapp slankemåned eller et par uker, før bryllupet, det får man til hvis man vil. Min sitter akkurat nå, så enten må ejg holde meg der jeg er, og om jeg går ned litt så har ikke det noe å si, jeg tror kjolen blir enda finere da, så mulig jeg skal prøve meg litt på det når det nærmer seg. Mange sier at de stresser sånn på slutten at de automatisk går litt ned, håper det blir sånn for meg også ;)

Det som er så greit når du lager dem selv, er at du kan lage flere på litt forskjellige måter, og se hva du likte best. Ble du ikke helt fornøyd, så begynn om igjen og se om det blir bedre neste gang :) Det må jeg gjøre iallefall, for ejg er så ubesluttsom..

Gleder meg til å se iallefall :)
kristinesside   Postet: 22.02.2011  kl:12:07
Anita: Du er ganske så genial der må jeg si! ;) Jeg tror ikke jeg hadde blitt helt fornøyd om jeg ikke hadde hatt en ordentlig brudekjole på meg på den store dagen, jeg er litt teit jentete der. Det må være ordentlig. Men hadde jeg likt å hatt noe litt annerledes kunne jeg lett brukt det om igjen som deg :)

Jeg tror jeg må vurdere om jeg skal selge den eller ikke etter bryllupet når jeg har fått bildene og kanskje ha fått sett nok på den? Er jo synd å ha en slik kjole bare hengende i skapet, men likevel så er det synd å selge den.. Æsj. Jeg får ta det når den tiden kommer :)
Christine - 20 år og gift med verdens beste prins!   Postet: 22.02.2011  kl:13:25
Sv: Hehe, ja vi får satse på at vi stresser så mye at vi går ned! ;) Har du knyting på kjolen din? Tror innvitasjonene blir kjempe fine, driver av med storproduksjon nå! Forresten, når ville du ha sendt ut invitasjonene med tanke på at bryllupet er den 06. August og når burde jeg ha svar fra folka innen hvilken dato? Problematisk!
kristinesside   Postet: 22.02.2011  kl:15:25
Christine: Jeg har glidelås som skjules av små runde, litt utstående knapper, om du skjønner hva jeg mener. Jeg ble veldig glad når kjolen ikke hadde snøring, for jeg synes det er mye finere med glidlås og knapper, selv om jeg da må være ekstra forsiktig så jeg fremdelse passer kjolen når jeg skal bruke den. Men snøring er veldig greit det også, du får en fin stil over det, og da er du ganske trygg på at du fremdeles passer kjolen :)

Så koselig med invitasjonslaging da! Jeg sitter faktisk og lager et kort til vårt snart fødte niese :) Har holdt på i ca 3 timer, på et kort! Men det er fordi jeg ikke kan klare å bestemme meg, og hele tiden diller fram og tilbake. Huff, jeg kommer til å bruke evigheter når jeg skal lage invitasjonene om jeg skal holde på sånn her. Jeg tror rett og slett jeg må lage en perfekt mal, og så invitere på jentekveld der folk kan hjelpe meg.

Jeg ville sendt ut invitasjonene ca 6 måneder i forveien. De fleste sier jo 2-4 måneder, men siden det er sommer og folk gjerne bestiller ferier, så bør du gjøre det så fort som mulig. Så jeg hadde sendt de så fort du hadde blitt ferdig med dem. Da er du ganske sikret at folk ikke reiser på ferier istedet. Sender du dem ut i mars er du ca 5 måneder i forveien, det bør bli bra :)

Når det gjelder svar, har dere noen frister for avbestilligner eller frister for å si fra om det blir flere eller færre gjester der dere skal være? Vi har iallefall slike frister, så sjekk om dere har det så dere får svar i god tid innen disse. Jeg tenker at når det er 2-3 måneder igjen, så bør de fleste ha bestemt seg. Men det er ingenting i veien for å sette svardatoen enda tidligere, så slipper dere å sitte og lure på hvem som kommer og ikke kommer så veldig lenge.

Sender dere ut invitasjonene i begynnelsen av mars, så kan dere kanskje sette svardatoen til begynnelsen av mai, eventuelt 6. mai, siden dere gifter dere 6. august :) Lettere for folk å huske :) Jeg har jo ingen erfaringer med dette selv, men jeg tror det blir sånn jeg kommer til å gjøre det siden vi også skal ha bryllupet på sommeren :)
Christine - 20 år og gift med verdens beste prins!   Postet: 22.02.2011  kl:16:10
Sv: Det er akkurat det jeg har gjort, skrev ut baksiden av kortet ista og skrev S.U 6.mai! Og tenkte å sende de ut i begynelsen av mars :) Hehe, kanskje ikke det var så dumt allikevel :P Gidder ikke lage ett og ett kort, men lager mange samtidig hvis du skjønner? :P
Anita-illustratør, nerd og arbeidsnarkoman   Postet: 22.02.2011  kl:16:10
svar: Åå, så hyggelig av deg. Får bare krysse fingrene for at jeg finner mer inspirasjon etterhvert :) Jeg får legge ut en inspirasjonsguide for vinterbryllup når mitt er ferdig så andre kan la seg inspirere eller noe sånt :P
kristinesside   Postet: 22.02.2011  kl:16:15
Christine: Hehe, fantastisk! Great minds think alike ;)

Jeg skjønner hva du mener ja, hvis jeg skal skrive en del i printeren kommer jeg til å gjøre det jeg også, men skal jeg lage dem helt for hånd blir det litt mer tukling og dilling.. Jeg får se hva det blir til :)
kristinesside   Postet: 22.02.2011  kl:16:16
Anita: Du finner nok noe :) Gleder meg til å se bilder fra bryllupet ditt :)
Helene Harefrøken   Postet: 22.02.2011  kl:17:51
Personlig ser jeg ikke poenget med å ha kjolen etter bryllupet. Man har da bildene :) Og ja, bilder etterpå var en strålende idé! Selv har jeg ikke kjøpt kjole enda, men satser på å finne den rette snart (bryllupet mitt er 6. aug).
kristinesside   Postet: 22.02.2011  kl:18:21
Helene Harefrøken: Det er så sant, man har bildene! Og bilder skal det bli mange av, helst før og etter :) Og du finner nok snart den rette! Mitt tips er å finne ut hvilken type og stil du vil ha, og så tråle rundt på nettet om du har vært i de fleste salongene allerede. Det gjorde jeg, og jeg fant den overraskende lett på finn :)
Susanne - gifter seg i mai 2012:)   Postet: 30.03.2011  kl:20:22
Så kjekt å lese om alle planene og tankene dine!

Jeg skal selv gifte meg i Mai 2012, og gleder meg ubeskrivelig mye! Jeg har sett meg ut en kjole allerede, fra www.bruden.org - skal få ei sydame til å måle meg i påsken for så å sende inn målene og bestille:)

Så du hadde funnet undertøy også - jeg har selv sett meg ut litt av hvert på www.victoriasecret.com - virkelig verdt å snuse innom! De har en egen "bridal" seksjon! ;)

Når skal bryllupet deres stå?

Jeg har btw satt meg som følger av bloggen fin og gleder meg til neste "bryllupsinnlegg" !:)

*susanne
kristinesside   Postet: 30.03.2011  kl:20:46
Susanne: Å så gøy du liker å lese om alle mine tanker om bryllupet!

Min kjole er også i boks, halvannet år tidligere, hehe! Men når jeg først fant den, måtte jeg bare ha den med en gang :D

Jeg har funnet undertøyet til kjolen ja, som passer uten at det synes noen kanter og slikt, men vet ikke om det blir det som blir undertøyet for natten ennå. Har vært og sett på victoriasecret, men det er litt for dyrt for min del, vi har et slags budsjett bryllup å ta hensyn til :)

Vårt bryllu er juli 2012, hehe, så jeg er litt tidlig ute ja, men det er så gøy!!

Og det var kjempegøy at du ville følge med og lese mer! Skal prøve å bli flinkere til å lage bryllupsinnlegg :)


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 24, Stavanger
    Jeg er 24 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! I tillegg er jeg Sosionomtudent ved UIS og har en ekstrajobb i en barnevernsinstitusjon for mindreårige flyktninger i Stavanger kommune. Jeg bor i Stavanger på 3. året, men kommer fra Farsund. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og i den siste tiden har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy!

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits