Når jeg nå har kommet meg litt inn i bryllupsverdenen har jeg skjønt at vi burde ha en gjennomført stil i bryllupet vårt. Da vil dagen og kvelden virke mer ryddig og planlagt, det blir med en gang mer gjennomført når gjestene tydelig kan se at det er en rød tråd gjennom det hele, samtidig som brudeparet kommer tydelig fem. Dette er noe jeg vil prøve å fokusere litt på.

Jeg synes det er så viktig at man kan se brudeparet gjennom feiringen av dagen og alle detaljene, uansett hvilken type feiring, om det er mange gjester eller få, om det er kirkelig eller borgerlig bryllup, om det er gull og glamour eller mer hjemmekoselig. Selv synes jeg det er kjempegøy å planlegge detaljer og få inspirasjon via forskjellige nettsider eller bøker. Jeg er så glad for at vi har god tid på oss til å planlegge, for da har jeg god tid til å tenke ut hvordan jeg kunne tenke meg å ha alt! Skulle plutselig bryllupet stått nå til sommeren hadde jeg vært mye mer stresset, og personlige detaljer og en rød tråd hadde kanskje ikke blitt tatt så mye hensyn til i planleggingen.
Altså, god tid = bra! Selv om jeg skulle ønske at den store dagen kunne komme litt fortere likevel..
Jeg gleder meg sånn!

 

red thread - photo/picture definition - red thread word and phrase image
Helt i starten av planleggingen så jeg for meg et enkelt bryllup med familie og venner til middag, kaker og underholdning, en helt enkel brudekjole og enkel pynt, uten slør og annet stæsj. Jeg tenkte på en enkel men koselig kveld som gjenspeilet oss to, som er et relativt rolig par som elsker å sitte hjemme og kose oss. Men dét var helt til jeg skjønte hvilke typer brudekjoler jeg falt for!

De 4 første ukene
vi var forlovet trålte jeg gjennom alle mulige nettsider for brudekjoler i alle slags stiler og prisklasser. Jeg startet med å lagre linkene til de kjolene jeg likte best, og etter hvert viste det seg tydelig hvilke kjoler jeg syntes var de fineste. Jeg hadde lest gjennom guider til hvordan man kan finne en fin kjole til ens figur, så jeg passet på at jeg ikke drømte meg alt for langt vekk fra virkeligheten, men etter å også ha prøvd på et par kjoler som minnet om de jeg syntes var de fineste, kunne jeg lett konstatere; jeg hadde falt for blonder og tyll!

back wedding gown enzoani farlow
En helt tilfeldig "tull and lace" brudekjole på google..


Men dette er også de eneste stikkordene dere får av meg for nå iallefall. Datoen er ikke satt, og kjolen er heller ikke i boks, men jeg kan jo røpe at jeg skal prøve en stor favoritt neste helg.. Og jeg håper så inderlig at jeg får den "wow"-følelsen! Det hadde vært så deilig å fått kjolen i boks, selv om det er en god stund til bryllupet finner sted. Men tilbake til tyllen og blondene. Dette er egentlig noe som er helt ute av min stil. Det er rett og slett noe jeg ikke har likt før! Det er veldig rart å se en helt ny side av meg selv, men veldig gøy også!

En liten del av meg tenkte likevel på den enkle stilen jeg og min kjære alltid har hatt, og at bryllupet skal representere oss for de vi er. Burde jeg heller gått for en enda mer enkel kjole enn den jeg har sett for meg som min drømmekjole? Jeg vet jo at de fleste som kjenner meg vil forvente noe litt mer enkelt. Men jeg tok heldigvis fort til fornuft! Dette er en stor dag som skal minnes, og den ene dagen man skal gi det lille ekstra. Alle de andre dagene kan jeg godt være den mer enkle meg om jeg vil det, men jeg velger å følge magefølelsen og virkelig bli prinsesse for en dag, slik som mange andre jenter også drømmer om. Jeg hører på magefølelsen min og går inn for å finne akkurat den kjolen som jeg har drømt om de siste ukene!


De tankene jeg har om bryllupet
vårt nå per dags dato er at det skal være:

- enkelt (fordi vi er relativt enkle mennesker, både i væremåte, klesmåte, økonomisk osv.)
- romantisk (fordi det er vår kjærlighet til hverandre som skal feires, og romantikken kommer også som regel med av seg selv på en slik dag)
- vintage (fordi det er den stilen sammen med den romantiske som kan være med på å beskrive hvordan drømmekjolen min kan komme til å se ut. Stilen er også utrolig nydelig, og ikke minst romantisk!)
- en personlig twist
(fordi dagen handler om oss to, og jeg vil at det skal komme tydelig frem i smått og stort)
- og litt glamour (fordi det er et bryllup. Alle brylluper har litt glamour i seg)

victorian vintage wedding ideasVintage Wedding

Med glamour tenker jeg også litt høytidelig, og en kirkevielse er for meg iallefall ganske høytidelig. Vi gir både løfter til hverandre, til forsamlingen og Gud. Og det er noe iallefall ikke jeg tar så veldig lett på. Det skal være et livslangt kjærlighets- og troskapshetsløfte. Det er så høytidelig at selv om jeg har drømt om å bli gift på stranda eller i en hage, så vil jeg at det skal skje i en kirke. Jeg er redd jeg kanskje ikke ville føle at det var så høytidelig og forpliktende enn om vi hadde avlagt disse løftene i kirken. Men dette er jo bare mitt syn på mitt tilfelle. Jeg ser likevel langt etter de som gifter seg på en strand, park eller i en hage, tenk så nydelig og romantisk!

 

 

Q: HVA TENKER DU OM MINE IDEER TIL BRYLLUPSSTIL?

Q: HVILKEN STIL LIKER DU?
Q: HVILKEN STIL VIL DU HA I DITT BRYLLUP?
Q: HVILKEN STIL HADDE DU I DITT BRYLLUP?

 

 

 

Signatur
Si din mening!
trineisaksen   Postet: 09.02.2011  kl:23:58
Vintage bryllup hørtes helt nydelig ut! Jeg ser for meg gammelt arvesølv, store kandelabre, blonder og selvplukkede sommerblomster på bordene!:D
kristinesside   Postet: 10.02.2011  kl:01:16
trineisaksen: Det som jeg har litt av i tankene nå er også som deg; blonder, selvplukkede blomster, masse lys, "gammelfin" skrift, romantisk gammeldags på en måte! Åh, elsk! Da passer det lett inn med something borrowed og old :)
C. Andreassen   Postet: 10.02.2011  kl:09:17
Jeg er sikker på at det kommer til å bli nydelig! Vet hvem jeg skal spør om råd, når min tid kommer! :-D <3
kristinesside   Postet: 10.02.2011  kl:12:32
C. Andreassen: Hehe, gjør det du!! :D
Anita-illustratør, nerd og arbeidsnarkoman   Postet: 10.02.2011  kl:12:35
Jeg tror nok det blir bra med den vintage stilen altså. Veldig romantisk. Er glad for at du nevner enkelt, for det liker jeg. Er ikke så glad i overdrevne feiringer, noe koselig og intimt er det beste ^^
kristinesside   Postet: 10.02.2011  kl:12:36
Anita: Ja, det blir helt klart enkelt! Jeg liker ikke overdådige ting, men et hint av en stil vil jeg gjerne ha :)
silje predosin   Postet: 10.02.2011  kl:12:54
Vi skal også holde det mest mulig enkelt i vårt bryllup. Samtidig som jeg har en ekstremt kjærlighet til alt som er rosa, så det kommer nok en del rosa inn der også..

Også er jeg veldig gammeldags av meg, så blir nok å ha en del tradisjoner, samtidig som vi også tar noen av de amrikanske tradisjonene. Sånn som strømpebånd og kasting av bukett :D
kristinesside   Postet: 10.02.2011  kl:12:58
silje predosin: Enkelt med innslag av de fargene og/eller den stilen man liker = bra! Liker! Tradisjoner vil jeg også ha, og strømpebånd og bukettkasting er jeg helt enig i. Det blir sikkert herlig!
trineisaksen   Postet: 10.02.2011  kl:13:20
SV: Høres bare kjempelekkert ut!:D
Christine - 20 år og gift med verdens beste prins!   Postet: 10.02.2011  kl:13:45
Jeg vil ha sukkersøtt, men også litt luksus :) Selv om lommeboken absolutt ikke tillater det! :/

Sv: Jeg vil ha et tykt papir, ikke vanlig papir, men vet ikke om skriveren våres tar sånt.. Vet du noe om det? Du vet vel ikke om noen sider hvor de viser fremgangsmåter på å lage selv? Jeg vil nemlig ikke skrive alle invitasjonene for hånd! :P
kristinesside   Postet: 10.02.2011  kl:14:11
Christine: Da er vi to! ;)

Jeg vet at vår skriver kan ta 260 grams papir, det kan de aller fleste skrivere få til. Det er 130 gram for et vanlig printerpapir. Har sett på diskusjonsforumer at phptoshop er geniale til å lage fine ramer og fin skrift som da kan printes rett på slike fine ark. Jeg vurderer selv å investere en tusenlapp i photoshop for så å kunne redigere bilder og tekst i flere år enn å bestille for flere tusen hos bryllupsinvitasjoner.no.. Ellers kan du lage monogrammer i word, bare søk på det på google, så finner du det lett. Jeg har ikke word så jeg har ikke fått prøvd det ennå. :)
Christine - 20 år og gift med verdens beste prins!   Postet: 10.02.2011  kl:14:20
Sv: Skal sjekke hvor mye våres kan ta. Har både word og photoshop, men er redd jeg kommer til å bruke for lang tid før de blir ferdige! Også vet jeg ikke hvor jeg skal kjøpe ark. Noen forslag? :) Kanskje det blir hjemmelaget alikevel! Isåfall takket være deg, hehe :)
kristinesside   Postet: 10.02.2011  kl:14:25
Christine: De aller fleste skrivere kan ta 260 g uten problem. Finn ark på staples, eller litt finere på panduro. Hør med de som jobber der for tips, er også bøker der med bretteideer og slikt. Søk opp på nettet hvordan andre har gjort det i photoshop, da finner du sikkert noen kjappe tips istedet for å prøve deg fram :)


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 24, Stavanger
    Jeg er 24 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! I tillegg er jeg Sosionomtudent ved UIS og har en ekstrajobb i en barnevernsinstitusjon for mindreårige flyktninger i Stavanger kommune. Jeg bor i Stavanger på 3. året, men kommer fra Farsund. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og i den siste tiden har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy!

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits