Vil du ha ordtaket "something old, something new, something borrowed, something blue" med i ditt bryllup?

 

 

Denne tradisjonen som kommer fra USA synes mange er en fin tradisjon, noen tror det bringer lykke, mens andre synes det er pølsevev og ser på det som overtro. Jeg for min del synes dette er en litt koselig ting å ta med, det har alltid vært til stede i små pikedrømmer om bryllup, og jeg synes rett og slett at det er litt stilig!

Det er kanskje en vanlig ting for mange, men jeg har aldri vært med i et bryllup der det har vært noe fokus på dette. Men hvor spesielt kan det ikke bli å se tilbake på brudebilder der du har på deg bestemors nydelige armbånd som du ellers ikke kom på at kunne passe så bra! Eller de fine øredobbene du alltid har misunt venninnen din fra når hun giftet seg. For en mulighet til å gjøre noe litt utenfor de stive vanlige norske rammene! Jeg bryr meg absolutt ikke om at dette er en amerikansk tradisjon..

Her er en kort forklaring på delene i ordtaket:

  • "Something old" skal minne om båndene som er knyttet til brudens barndomshjem, hennes familie og det gamle livet hennes.
  • "Something new" symboliserer det nye livet bruden går inn i sammen med ektefellen, og deres liv videre sammen. Det representerer også parets fremtidige håp omlykke, fremgang og suksess.
  • "Something borrowed" skal være lånt fra en lykkelig gift kvinne, det er ment å bringe videre lykke til bruden og symboliserer den stand som bruden nå tilhører.
  • "Something blue" er et gammelt symbol for troskap og styrke.


Something Old, Something New, Something Borrowed, Something Blue, What's yours? : wedding new old borrowed blue wedding IMG 1549 Compressed


Disse tingene trenger absolutt ikke ha en stor rolle i et bryllup, det kan være små ting som bare bruden og forloveren vet om, eller du kan fortelle det til flere av gjestene. For meg er det noen fine små detaljer som jeg håper jeg får noe fint ut av. Noe som setter igjen minnner fra den store dagen. Jeg skal absolutt prøve å jakte på fine ting som representerer delene i ordtaket.

Noe gammelt kan være et smykke, øredobber, sko, slør eller noe annet som er arvet eller lånt for den saks skyld. Noe nytt har du garantert på deg den dagen, om det er selve kjolen, skoene eller undertøyet. Noe lånt kan du alltids få tak i, og det kan være hva som helst. Noen har noe blått på undertøyet, sydd i en blå tråd i underskjørtet, et blått strømpebånd eller en blå hårspenne.

Det kan gjøres mye ut av det, eller mindre. Og man kan gjøre det på den måten man vil! Jeg har også hørt at man skal samle disse tingene i en pose/veske, og bære det med seg på bryllupsdagen. Noen andre som har hørt noe mer om dette ordtaket?

 

 

Q: VIL DU HA ELLER HAR DU HATT DENNE TRADISJONEN MED I DITT BRYLLUP?

Q: HAR DU VÆRT I BRYLLUP DER TRADISJONEN VAR MED?

 

 

 

Signatur
Si din mening!
silje predosin   Postet: 01.02.2011  kl:09:20
Har vært i bryllup der tradisjonen var med. Og har også tenkt å ha det i mitt eget bryllup =)
cecilia   Postet: 01.02.2011  kl:13:08
Send et smil, så får du et tilbake:)

Egenreklame eller stygge kommentarer blir slettet.

Jeg synes absolutt at dette er en koselig tradisjon, men jeg er usikker på om jeg får det til å kompensere i mitt bryllup. Gleder meg masse til den store dagen i alle fall :-) Ønsker deg de beste lykker for dagen fra en brud til en annen <3
kristinesside   Postet: 01.02.2011  kl:14:42
silje predosin: Så gøy! Var det veldig tydelig i det bryllupet, kom det fram ganske godt, eller var det litt sånn mer i det skjulte som bare de nærmeste visste om? Ble det gjort noe stort ut av det?
kristinesside   Postet: 01.02.2011  kl:14:46
cecilia: Ja, enig, det er koselig, men det spørs jo hva man får til ja :) Tusen takk! Og i like måte!!
siljenodeland   Postet: 01.02.2011  kl:18:47
har vært i brullyp der den tradisjonen har vært med og har selv tenkt å ha det slik når jeg en dag gjifter meg :)
Stine   Postet: 02.02.2011  kl:21:36
Tusen takk til gode tips til valg av brudekjole!! :)

Bloggen din er herved lagret for her var det jammen meg mye bra inspirasjon!! :) Masse lykke til med videre planlegging:)
kristinesside   Postet: 02.02.2011  kl:23:36
Stine: Åh, så koselig da!! Tusen takk! Og i like måte! :D
tvitvi   Postet: 03.02.2011  kl:12:31
Har aldri vært i et slikt bryllup med slike tradisjoner fra USA men de er jo fine da. Som vietnamesisk har vi mange andre tradisjoner som følges. Ikke alle, men man kan kalle de avskjeds- og mottaksseremoni. Før bryllupet er alle i brudens slekt hos henne og venter, så kommer brudgommen og hans familie med gaver som gis til bruden (smykker og mat) og så etter bryllupet så er det brudens familie som følger henne til brudgommens hus. Er en veldig hyggelig tradisjon egentlig.
kristinesside   Postet: 03.02.2011  kl:12:56
tvitvi: Så koselig da! Skulle ønske vi hadde noen slike koselige tradisjoner her som ikke var sånn voldsomt utnorsk med bunad og greier, det hadde vært så koselig! Men får nok ty til disse 4 tingene, hadde iallefall vært veldig gøy om jeg fant noe som passet bra til resten av dagen og antrekket! :)
Eirin   Postet: 04.02.2011  kl:17:19
Kommer nok ikke til å bruke det nei ;P

Ikke vært i bryllip der det var brukt :)
silje predosin   Postet: 05.02.2011  kl:15:28
SV: åja, det hørtes koselig ut da =) jeg tror ikke vi har plass til å gjøre det slik, så blir nok noe ala hestesko :) Hvor mange gjester skal dere ha?
kristinesside   Postet: 05.02.2011  kl:16:56
silje predosin: Jeg har lyst til å gjøre det slik fordi min familie er dobbelt så stor som min kjæres, og det ser man veldig tydelig når det blir satt opp en hestesko. Så defor har ejg veldig lyst til å få dette til. Tipper vi blir ca 50 til middagen :) Finnes runde bord med plass til 8 stk per bord, håper vi kan få det til. Lokale er ikke beatilt ennå, men der vi vil ha det har de slike runde bord :) Ikke alle steder de har det.
Camilla   Postet: 05.02.2011  kl:17:37
:) Jeg vil så absolutt ha denne tradisjonen med i mitt bryllup! :) Har bare vært i ett bryllup tidligere, der var denne tradisjonen ikke med.

God helg :)
silje predosin   Postet: 05.02.2011  kl:18:13
Hvis ikke, så er det vel en mulighet for å leie/låne bord fra ett annet lokale? Om dere finner det perfekte lokale liksom, men så har ikke de runde bord.. Det meste lar seg nok gjøre, med rette innstillinge :) Og det høres ganske fint ut også. Det er jo sånn man ser på de fleste amrkianske filmer.. :)

Så også plutselig at jeg ikke hadde svart på den forje kommentaren: Det ble ikke gjort noe stort ut av det, men tror alikevell de fleste fikk det med seg. Tror kanskje toastmasteren eller hun selv, eller brudgommen sa noe om det i talene.

husker iaffal at ho hadde hvitt og blått strømpebånd, så det tenker jeg også å ha =) Med tanke på at bryllupet skal være hvitt og rosa.. Ikke noe blått :)
Merci Beaucoup   Postet: 05.02.2011  kl:18:57
Har tenkt på det en stund, så vi får se :) Ikke umulig det blir gammelt, nytt, lånt og blått.
kristinesside   Postet: 05.02.2011  kl:19:05
Camilla: Jeg er helt enig! Det er en veldig fin og delikat tradisjon :)
kristinesside   Postet: 05.02.2011  kl:19:10
silje predosin: Ja, det håper jeg kan gå! Det lokale vi har lyst på er inkl. mat, og det er litt dyrt.. Men vi skal snakke med dem snart, og se om vi kan kutte ned litt på utgiftene så vi anskje kan ha det der likevel. Ellers kan jeg jo spør om vi kan leie deres runde bord til å ha i et annet lokale.

Har igrunnen ikke tenkt så mye over at det er slikt man ser på am. filmer, var i tanten min sitt bryllup på filippinene for noen år siden, det var der jeg innså den koselige stemningen og det å ikke føle at man sitter alene på an kant eller ende ved siden av 2 stk man ikke kjenner uten muligheter til å snakke så mye med noen andre..

Så greit at det kom litt fram i bryllupet da :) Jeg skal heller ikke ha noe blått i mitt bryllup, men hadde vært skikkelige stilig å ha et blått strømpebånd altså! :) Håper jeg finner et jeg liker! :)
kristinesside   Postet: 05.02.2011  kl:19:11
Merci Beaucoup: Hvis jeg finner noen ting som er fine og som passer veldig bra inn i alt, så kommer jeg til å ha med denne tradisjonen, hvis det blir stress eller halvveis gjort, så dropper jeg det. Men det hadde vært koselig og gøy å hatt det med synes jeg :)
Merci Beaucoup   Postet: 05.02.2011  kl:19:51
Helt enig med deg der. Jeg har og skrevet om det ordtaket og det ender faktisk med "and a silver six pence in her shoe", hvis jeg ikke tar feil. Tiden vil vise :)
kristinesside   Postet: 05.02.2011  kl:20:17
Merci Beaucoup: Ja, det har jeg faktisk hørt noe om, men tipper jeg dropper den. Huff, kan ikke være særlig behagelig med en mynt i skoen?
The doctor   Postet: 14.08.2011  kl:16:05
Alt dette eller bare dematerialise en tardis :)
SiljeMerethe - TrebarnsMor, Oppdretter og med i Unge Mødre   Postet: 06.08.2014  kl:19:05
jeg har også kjøpt slike for å ha under skoene, men tror mine er litt lysere. er enda lenge til min dag, men åhh så jeg gleder meg :D


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 26, Farsund
    Jeg er 25 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! Jeg er utdannet Sosionom og jobber som miljøterapeut ved Cocoon Ressurssenter for barnevern og etnisitet. Jeg bodde i Stavanger i 3 år mens jeg studerte, men har nå flyttet tilbake til Farsund og bor i et gammelt og koselig hus i landlige omgivelser. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og de siste 2,5 årene har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy! Følg meg gjerne på Instagram! KriAnd88

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits