Kommentarer: 3    Postet: 15.12.2010   Klokken: 23:15   Kategori: Jul


I kveld var vi ute etter en dag med mer eksamenslesing og fikk tak i flere kakebokser, og så var det hjem for å lage kakemenn! Jeg doblet ikke deigen for det stod ikke hvor stor den ble, så det ble ikke mer enn 5-6 brett, men det holder for en stund iallefal :)

Oppskriften står nederst på siden under alle bildene fra kveldens kakebaking. Syns mine ble ganske så vellykket, til tross for at jeg glemte å la deigen stå 2 timer i kjøleskapet. Jeg var altfor ivrig til å komme i gang ;)

 Jeg har pyntet noen av dem med konditorfarge, men ble litt fort lei ;)OPPSKRIFT

100 g smør
2,5 dl melk
3,5 dl sukker
1 ts hornsalt
12 dl hvetemel

Smelt smøret og bland i melken. Bland alt det tørre i en bolle. Hell i melkeblandingen, og arbeid deigen hurtig sammen. Bruk veldig gjerne en kjøkkenmaskin eller håndmikser med eltekrok, for det er viktig at alt melet blir knadd inn i deigen. Hvis ikke kan kakemennene flyte utover i ovnene og miste formen sin totalt. Dekk så deigen med plast og sett den i kjøleskapet i 2 timer. Kjevle ut deigen med litt mel til ca 0,5 cm tykk. Trykk ut figurer, og stek dem midt i ovnen på 180 grader i 8 min. Avkjøl dem på en risk, og pynt gjerne med rød konditorfarge med små malerkoster.

 

 

Q: HAR DU LAGET KAKEMENN I ÅR?

 

 

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 3    Postet: 15.12.2010   Klokken: 23:15   Kategori: Jul
Elisabeth Marielle   Postet: 15.12.2010  kl:23:31
sv: Gjør det du :D
Anki :)   Postet: 16.12.2010  kl:11:29
Åhh, jeg elsker kakemenn! :D Har dessverre ikke fått laget i år, men får ta det igjen til neste jul i nytt hus ;)
kristinesside   Postet: 16.12.2010  kl:12:54
Anki: Ja, så deilig da! Misunner deg der! Jeg sliter med å få plass til alle kakeboksene her jeg! ;)


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 24, Stavanger
    Jeg er 24 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! I tillegg er jeg Sosionomtudent ved UIS og har en ekstrajobb i en barnevernsinstitusjon for mindreårige flyktninger i Stavanger kommune. Jeg bor i Stavanger på 3. året, men kommer fra Farsund. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og i den siste tiden har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy!

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits