Kommentarer: 2    Postet: 20.04.2010   Klokken: 21:44   Kategori: Sminke
I de andre sminkeartiklene jeg har skrevet om på bloggen min, og i mange andre sminkesituasjoner blir det snakket om at du må vite om du har varme eller kalde farger. Og ikke bare for å finne ut av hvilke farger du bør velge på sminken din, men klærne dine og hårfargen din også!
Å finne fargen som passer din hudtone, er viktig for at sminken og hårfargen skal se naturlig ut.


Jeg kjøpte den nyeste utgaven av Cosmopolitan her om dagen, (ja, jeg fikk kjøpt riktig utgave denne gangen, det var en annen forside enn den som var på de 2 forrige jeg kjøpte..hehe!) og fikk se en artikkel om hvordan du kan finne ut om du passer kalde eller varme farger best!

Så her skal jeg dele den med dere!


Det finnes 4 triks for å finne ut om du har en varm eller kald hudtone, og det bestemmer videre om du passer varme eller kalde farger best. Fargene du har på deg bør jo matche fargene i huden din!
  1. Ta en titt på blodårene på innsiden av underarmen din. Ser de grønne ut har du en varm hudtone, og ser de blå ut er hudtonen din kald.
  2. Trekk håret bort fra et sminkefritt ansikt, og ta et hvitt håndkle rundt halsen. Det kritthvite håndkleet vil reflektere hudens undertone. Om ansiktet ditt blir gulaktig mot det hvite, er hudtonen din varm, om det blir blåaktig er hudtonen kald. (Jeg fikk ikke til dette trikset helt, så si gjerne fra om du får det til!)
  3. Om du kler sølvsmykker bedre enn gullsmykker, er sjansen stor for at du har en kald hudtone. De med varm hudtone klem gull best.
  4. Se på øyefargen og din naturlige hårfarge. De med kalde farger har oftest blå, grønne eller grå øyne med blondt, svart eller brunt hår. Dersom du har brune eller brungrønne øyne og svart, brunt, blondt eller rødblondt hår kler du nok varme farger best.

Og selvfølgelig måtte jeg klippe ut artikkelen og lime den inn i sminketipsboka mi :)
Jeg har blåaktige blodårer på underarmene, fant ikke noen refleksjoner fra håndkleet, men jeg var kanskje i et dårlig lys.. Jeg hater å gå med gullsmykker, føler meg skikkelig bleik da, og jeg har grønne øyne med brunt hår. Altså er det ganske sikkert at jeg kler kalde farger best.

Og er du usikker på hva som menes med kalde og varme farger? Tenk tilbake til formgivning på ungdomsskolen da vel!
Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 2    Postet: 20.04.2010   Klokken: 21:44   Kategori: Sminke
Monica Elisabeth   Postet: 27.02.2011  kl:21:03
Dette hjalp faktisk veldig godt når jeg skulle se etter sminke prøver på nettet :D Takk :)
kristinesside   Postet: 28.02.2011  kl:23:58
Monica Elisabeth: Åh, så bra da!! Koselig å høre :)


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 24, Stavanger
    Jeg er 24 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! I tillegg er jeg Sosionomtudent ved UIS og har en ekstrajobb i en barnevernsinstitusjon for mindreårige flyktninger i Stavanger kommune. Jeg bor i Stavanger på 3. året, men kommer fra Farsund. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og i den siste tiden har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy!

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits