Kommentarer: 1    Postet: 16.04.2010   Klokken: 09:12   Kategori: Sminke
Og her følger den tredje artikkelen fra minmote.no:

Lilla øyenskygge er en av vårens store makeup-trender. Velg riktig nyanse for å framheve øynene dine.

På vårens visnigner var det mange som valgte å sminke øynene til modellene i forskjellige lillatoner. Fargen er frisk og sommerlig, og passer perfekt til de trendy pastellfargene som gjelder til våren.

Mange er skeptiske til lillatoner, men lilla er en farge som kan framheve alle øyenfarger, det gjelder bare å finne nyansen som kler deg best. Hvis du i tillegg følger disse tipsene, kan du ikke trå feil med vårens hotteste øyensminke.


Riktig farge

Jo større kontrast det er mellom fargen på øynene dine og øyenskyggen, jo mer vil øynenen dine framheves. Om du har blå øyne, burde du derfor velge varmere lillatoner med litt brunt i seg. Brune øyne kan med fordel gå for kraftigere lillatoner med undertoner som heller mot blått. Grønne øyne kler godt klare lillatoner og lilla som har litt rødt i seg, som for eksempel burgunder.

Lilla burde alltid kombineres med nøytrale farger på øynene for at det ikke skal bli for mye. Velg nyanser i grått, brunt eller beige. Unngå å bruke andre kraftige pastellfarger samtidig, om du ikke vil gå for en skikkelig 80-talls look vel å merke.


LILLA: (Foto: Bulls)

LILLA: Versace og Michael Kors valgte to forskjellige varianter med lilla øyenskygge til våren. (Foto: Bulls)


Fokus på øynene

Når du skal legge kraftige farger rundt øynene, er det viktig å holde resten av ansiktet nøytralt. Om det er fokus på flere deler av ansiktet samtidig, vil resultatet bli at det ser for mye ut. Området rundt øyenskyggen bør være så rent som mulig. Legg concealer etter du har lagt øyenskyggen for å få et renere uttrykk.

Vær også forsiktig med å sminke for harde øyenbryn, de bør være mer nøytrale slik at de ikke krangler med øyenskyggen. Litt rouge og en lys leppestift eller lipbalm er alt du trenger i tillegg. Velg nøytrale farger med et hint av fersken eller lys rosa på lepper og i kinnene når du bruker lilla øyenskygge.


VERSACE: (Foto: Bulls)

VERSACE: Lilla skygge på lokket med en kraftigere kajalstrek i lilla langs vippene. (Foto: Bulls)


Velg kvalitet

Lilla er en farge som kan være vanskelig å oppnå en mettet farge med. Sats på øyenskygger i god kvalitet som er godt pigmenterte. Du kan også forsterke øyenskyggen ved å bruke en kremskygge eller myk kajal i en dypere lillanyanse under skyggen.

Før du legger øyenskyggen, lønner det seg å bruke en øyenskyggebase først. Den vil gjøre at skyggen sitter bedre og holder lengre. Legg så øyenskyggen rett på basen, ikke bruk en lys skygge under først. Bruk en medium øyenskyggepensel, og dytt på øyenskyggen med kosten, ikke bare dra den over lokket. På den måten vil fargen komme sterkere frem. Det er viktig å bruke mye sort maskara med kraftige øyenskygger for at vippene ikke skal forsvinne.

LILLA ØYENSKYGGE:

LILLA ØYENSKYGGE: Øverst fra venstre: Øyenskygge fra MAC i PArfiat Amour, øyenskyggepalett fra Dior i Smoky Crystal, kremskygge fra Shiseido i Violet Visions, kajal fra Barry M i Bright Metallic Purple og øyenskygepalett i lillatoner fra Clinique.

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 1    Postet: 16.04.2010   Klokken: 09:12   Kategori: Sminke
Ida-Marie ♥ Pictureit   Postet: 17.04.2010  kl:20:44
// Tusen takk! Det er refleksskjermen som lager litt skimmer i øynene, men også lyset. Jeg framhever øynene litt ved å gjøre de skaperere i photoshop :)


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 24, Stavanger
    Jeg er 24 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! I tillegg er jeg Sosionomtudent ved UIS og har en ekstrajobb i en barnevernsinstitusjon for mindreårige flyktninger i Stavanger kommune. Jeg bor i Stavanger på 3. året, men kommer fra Farsund. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og i den siste tiden har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy!

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits